CHARMED-ONLINE.NL
JOUW MAGISCHE EN GROOTSTE BRON ALLES VOOR DE TV-SERIES 'CHARMED'!
Charmed-Online.nl

Afgelopen weken ontstond er een online woordenwisseling tussen Rose, Holly en Sarah over ‘Charmed’. Dit nadat Sarah in een tweet reageerde op de livevideo die Holly en Rose online haden gezet.

Het begon met de livevideo waarin Holly en Rose zich uit over het feit van de orginele ‘Charmed’ niet meer te zien is op de Amerikaanse steamingsdienst Netflix. Hierop reageerde Rose dat dit zou komen omdat de reboot dan beter bekeken zou worden, deze zou niet leuk zijn – ook al is ze blij dat mensen hierdoor een baan hebben. Iets later in de video gaf ze wel toe de ‘Charmed’ reboot nog nooit gekeken te hebben, waarop Holly lachend reageert.

“I haven’t seen it, I can’t say that. I’ve never seen it. I’m happy that people have jobs – but it can still suck.”

Hierop voelt Sarah geneigd te reageren via haar twitteraccount. Hierin benoemd ze de reactie van de Rose en Holly vooral triest en eerlijk gezegd zielig te vinden dat volwassenen vrouwen zich zo gedragen, en andere vrouwen met een gekleurde huid naar beneden halen. Ze voegt er aan toe dat ze hoopt dat ze gelukkig zijn. In een aanvullende tweet laat ze weten dat haar vader ooit actrice Shannen Doherty op de set van een project heeft ontmoet en zij aardig was en blij met de nieuwe serie.

“You know, I saw this earlier and I refrained from saying anything. I thought, better to just let them shout into the abyss. But I do want to say, I find it sad and quite frankly pathetic to see grown women behaving this way. I truly hope they find happiness elsewhere, and not in the form of putting down other WOC. I would be embarrassed to behave this way. Peace and love to y’all.”

In other news, my dad met the lovely @DohertyShannen on set once whilst standing in. He approached her saying his daughter was a new Charmed one (pre-covid!). He told me she was so kind, thrilled for us, and excited to take a picture. She sent her love. 🥰

Holly is echter niet gediend van de reactie van Sarah en geeft hierop een reactie via haar twitteraccount, waarbij ze voornamelijk kritiek lijkt te hebben over Sarah’s opmerking over huidskleur. Later tweet Holly nog dat de reboot vooral pijn doet omdat het de gehele filmindustrie gaat om het verdienen van geld. En ze hoopt dat fans de ruzie nu laten rusten.

“That’s some bullshit. And a lot of it. Clearly. People speaking, excuse me typing, derogatory accusations of a person’s character despite overwhelming evidence to the contrary because of a difference in opinions about a tv show is just plain wrong. And also personal gain honey.”

“My Charmed friends … I would like everyone to stop. Truth be told and it will be told is that our issues were and are at the corporate level. And we have the receipts. Just as the new cast were asked to be people they were not we were given ultimatums that were crazily unfair. And I will say to the ladies of the reboot… stick together… negotiate together and know that the discourse between us, you guys and crews being discarded and replaced is what they bank on. Division. That is all. Blessed be.

And for the last time I will say it’s not about any 1 person taking a job to support their families or themselves. It’s about an industry that sees us only as numbers whether it be follower #’s or $ signs. Cuz in the end and actually in the beginning that’s all we were/are. Cool.”

Rose besluit via een bericht in instagramstories zich te direct de richten tot Sarah, waarin ze soort van haar excuses aanbied…….

Ze laat weten blij te zijn dat vrouwen met een getinte huidskleur en de opmerkingen in de instragramlive niets te maken hadden met racisme. Op kritiek die Sarah hier dan ook op had vond ze vergezocht, ze is blij dat mensen met een getinte huidskleur een baan hebben, en ze ervan uitgaat dat Sarah vast wel een goede actrice zal zijn. Ze voegt eraan toe de reboot uit principe niet te willen kijken, en ze grote problemen heeft in haar leven dan zich druk te maken om een reboot van ‘Charmed’. Ze voegt er net als Holly aan toe dat ze vooral een probleem heeft met de de filmindustrie achter de schermen, dat er nu geld wordt verdient aan ‘Charmed’ waar zij hard aan heeft gewerkt. Ze vind het jammer dat er niet is geluisterd naar de fans die een reboot wilde met de originele cast. En dat Hollywood doorgaat met de trend om films en series opnieuw te maken i.p.v. met goede nieuwe ideeën te komen.

Dear Sarah Jeffery,
I honestly had no idea who you were til you tweeted. I have been too busy fighting monsters & fighting for a massive Cultural Reset to notice who’s in the reboot. Absolutely nothing to do with race, that’s quite a stretch you took. I’m beyond glad any WOC has a well paying job. Hell yes to that. I’m sure you are a great actress.

My quibble (google it) is about execs & producers & @wb network trading on years of my work & name in such a cynical and obvious way – a money grab to cash in on the Charmed name. I do not care that they remade it, I have far bigger things I’m dealing with. I do not nor will I watch a show I disagree with on principle. This is not ego trashing the reboot, this is a criticism of creators … with little to no imagination making bank off of years of us busting our ass to create a legacy that you are actually profiting off of as well.

“I care that original fans weren’t listened to. I care that Hollywood won’t stop making remakes that don’t need to be remade. It’s a formula that’s gone on for too long. Mediocruty rules there, not just sociapaths. There’s no soul of heart in something purley for profit whilst refusing to elevate and innovate. Reboots will always be the shadows and orginals will always be the sun. I wish you well.

Best.

Rose McGowan

NYT Bestseller of Brave
Creator of Planet 9
Cultural resetter
Time’s Magazine’s person of the year
& too many other things to list.

Rose reageerde later in een bericht op sociale media ook nog op vragen van fans of ze het wel naar haar zin haar zin had tijdens de opnames van de originele serie, omdat ze daar met regelmaat ook kritiek had over de werksfeer en de onderlinge samenwerking vooral met Alyssa Milano. Ze laat hierbij weten net als iedereen op werkdagen wel een heeft gehad mindere en goede dagen gehad heeft maar dat dit haar professionaliteit is als actrice niet in de weg zat. En ze

Shannen heeft ook gereageerd in een bericht en laat weten vooral blij dat er nu een nieuwe generatie heksen is, en ze is blij dat een nieuwe generatie de show leert kennen.

“Ik ben geïntrigeerd door het idee dat een nieuwe generatie kan worden getroost, geïnspireerd zoals jullie allemaal. Charmed heeft ons allemaal op de een of andere manier geholpen.”

Alyssa heeft niet gereageerd op de gehele opheft. Eerder liet ze wel al weten het jammer te vinden dat de originele cast niet betrokken was bij de plannen maar dat als de reboot lukt het iets moois kan zijn voor de fans van de nieuwe serie.

“Ik heb het gevoel dat als het weer lukt, een hele nieuwe generatie wordt blootgesteld aan de schoonheid van wat Charmed voor mensen kon zijn.”

Ikzelf ben fans van beide shows, je kan ze niet vergelijken maar brengen wel op hun manier de magie van de ‘Charmed Ones’. Het is jammer dat er geen reboot is gekomen met de originele castleden, iets wat ik erg leuk had gevonden. Helaas is dat niet zo, langzaamaan vind ik het vervelend worden dat enkele originele castleden zich zo negatief uitlaten over de reboot al snap ik sommige punten van hun echt wel. Alleen continue kritiek hebben op iets omdat het je standpunt is zonder het zelf gezien te hebben, daar heb ik wat meer moeite mee. Ik verwacht ook echt niet dat iedereen de reboot geweldig vind, het is een kwestie van smaakt en een aantal zaken zijn veranderd. Maar zitten we denk ik ook niet te wachten op op een regelrechte kopie van de originele serie zonder de originele cast.

Ik denk dat het iets goeds is dat nu Sarah gereageerd heeft op de kritiek van Holly en Rose, al vind ik het wat vergezocht om racisme er bij te halen omdat ik dit zelf voor deze situatie niet van toepassing vond in wat Holly en Rose zeiden in hun instagramlive.
Leave A Comment