Celebrity Fansite
Your ultimate source for celebrity name

Het Boek der Shaduwen (de Nederlandse vertaling van het boek) is al jaren lang in het bezit van de Warren Familie lijn.

Wie heeft het gemaakt
Het boek is gemaakt door Melinda Warren de eerste heks in de Warren familie lijn. Het boek is gemaakt in 1693 en elke generatie van het Warren-familielijn voegt er iets aan toe. Zo is het boek in zo’n 300 jaar een stuk dikker geworden.

Wat betekent het boek voor de Familie
Het boek is het belangrijkste voor de heksen. Want het boek bezit zo gezegd al hun krachten. Zonder het boek kunnen ze niet over de demonen opzoeken en spreuken opzoeken om die te verslaan. Het boek is hierdoor ook beschermd door een aantal spreuken. Het boek kan dan niet aangeraakt worden door demonen en kan het huis niet uit zonder één van de heksen uit de Warren-familielijn. De enige manier waarop kwaad het boek te krijgen is door iemand uit de familie naar de slechte kant te lokken of het boek zijn vertrouwen te winnen. Dit gebeurde in seizoen 3 en 7.

Het echte BOS
Het echte boek dat gebruikt word op de set weegt zo’n 9 kilo en werd in een kluis gelegd wanneer er niet gefilmd word. Het boek is dan ook het waardevolste bezit op de set. Alle spreuken en alle info over de demonen uit de serie staan ook echt in het boek. Alle info en alle afbeeldingen in het boek zijn met de had geschilderd. Alyssa Milano vond de afbeeldingen in het boek zo mooi dat ze er een paar in haar huis heeft laten naschilderen.

Terug