CHARMED-ONLINE.NL
JOUW MAGISCHE EN GROOTSTE BRON ALLES VOOR DE TV-SERIES 'CHARMED'!
Charmed-Online.nl

Shannen heeft in een interview met Good Morning America laten weten dat haar borstkanker terug is. Bekijk het emotionele interview hieronder.

Shannen Doherty moest noodgedwongen geheim van ziekte onthullen: Ze leek, met de kanker in remissie, compleet terug en sterker dan ooit in het leven te staan. Dat was in augustus vorig jaar, toen voormalig Beverly Hills 90210-actrice Shannen Doherty nog een krachtig interview gaf, waarin ze nog stelde: „Ik heb kanker overleefd. Wat kan mij nou nog gebeuren?” Samen met haar vriend Kurt leek ze het leven haar meer dan ooit toe te lachen. Wie had kunnen weten dat dat interview misschien wel haar grootste acteerpresentatie was; waarin ze een geheim verborg dat ze nu noodgedwongen toch nog openbaarde?

Het is enkel en alleen aan een rechtszaak te danken dat Shannen Doherty dinsdag onthult dat de kanker terug is. En niet zomaar terug: stadium 4. Dat betekent vaak dat de ziekte is uitgezaaid en daarmee nog moeilijk te bestrijden is. En dat nadat ze in 2015 ook al kampte met borstkanker. De 48-jarige heeft de diagnose nog niet verwerkt, al kreeg ze die een jaar geleden. „Er zijn dagen waarop ik zeg: ’Waarom ik?’ En dan bedenk ik me: ’Waarom niet ik?’. Wie zou dit naast mij nog meer verdienen? Niemand verdient het.”

De 48-jarige Shannen, die in 2015 ook al kampte met borstkanker, kreeg de diagnose een jaar geleden maar besloot het nieuws nog niet met de media te delen. „Dat wil ik nog steeds niet. Ik heb het nog steeds niet verwerkt”, legt ze uit.

Het lijkt een behoorlijke paradox met haar krachtige interview met People afgelopen jaar. Met voortschrijdend inzicht waren haar woorden in de zomer van 2019 al voor meerdere uitleg vatbaar. Ze zei destijds over de ziekte die ze toen leek te hebben overwonnen: „Ik denk dat uit alles iets positiefs kan komen. Ik geloof er vast in dat God je alleen zover op de proef stelt, dat je het ook aankan. Misschien was ik wel iets te sterk, dat hij dacht zoveel van me te kunnen vergen…”

Totale shock
En het ging niet alleen over de ziekte; er waren al meerdere tegenslagen in haar leven geweest. Zo overleed haar vriend en collega Luke Perry plotseling in maart van dat jaar. Vlak nadat zij met oud-collega’s de opnamen maakte voor een nieuwe reeks 90210. Noemde ze het toen een ’enorm gemis’, nu blijkt dat het haar nog extra heeft aangegrepen omdat zij zelf immers al ziek was. „Waarom was ik het niet”, deelt Shannen nu alsnog de moeilijke gedachten die haar toen overspoelden. „Het was zo raar om gediagnosticeerd te worden en iemand die volledig gezond leek, ging als eerste heen. Het was een totale shock.”

Maar dat was lang niet de enige klap die de actrice al te verwerken had gekregen. Het jaar daarvoor was haar huis in Malibu bijna in vlammen opgegaan door de hevige branden die daar woedden. De brandweer kon haar huis ternauwernood redden en het was ook naar aanleiding daarvan dat ze in de zomer van 2019 zei: „Ik heb kanker overleefd. Wat kan mij nou nog gebeuren?”

Authentiek
Maar met het redden van haar huis was ook dat drama nog niet voorbij. Sterker nog: juist de gevolgen van deze brand dwongen haar nu het nieuws over haar nieuwe diagnose naar buiten te brengen. Het huis mocht de vlammen overleefd hebben; schade was er wel degelijk. Maar Shannen en haar man Kurt Iswarienko konden het niet eens worden met hun verzekeringsmaatschappij en moeten daardoor nu in de rechtbank verschijnen.

De actrice vreesde vervolgens dat via documentatie van de rechtbank zomaar eens alsnog haar diagnose, die zij zolang verborgen had weten te houden, naar buiten zou komen. En dat was wel het laatste dat ze wil. „Ik wil liever dat mensen het van mij horen. Ik wil niet dat woorden worden verdraaid of dat het in een juridisch document staat. Ik wil dat het echt en authentiek is en dat ik zelf kan bepalen hoe het wordt verteld. Ik wil dat mensen het van mij weten.”

Opnieuw worden haar woorden van voorgaande zomer actueel. Leek haar uitspraak toen een levensmotto na het overwinnen van een moeilijke periode, nu lijkt het een houvast in tijden die sowieso nooit gemakkelijk zijn geweest. „Ik probeer goed te doen voor mezelf en de mensen die ik liefheb. Elke dag is voor mij een enorm geschenk.”




Leave A Comment